Поскъпване ни очаква на най-масовия бензин А95, като се очаква цената

...
Поскъпване ни очаква на най-масовия бензин А95, като се очаква цената
Коментари Харесай

Цената на бензина у нас скача заради студа и снега, които сковаха щата Тексас

Поскъпване ни чака на най-масовия  бензин А95, като се чака цената му да стигне до два лв. за литър. Прогнозата е на притежатели на дребни бензин останции, съобщи bTV.

Цените на горивото са скочили със 17-18 стотинки на литър на едро и с 10-12 стотинки на дребно.

Средните цени на дизела се движат аналогично и повишаването при тях е същото. За момента доста от водачите избират да употребяват други по-евтини горива.

„ Трудно е да се каже дали бензин ът ще надмине два лв.. Всичко зависи от това по какъв начин ще продължи цената на суровия нефт на интернационалните пазари ”, споделя Светослав Бенчев от Българската газова и петролна организация.

Според консуматори цената на бензин А95 би трябвало да е в диапазона 1.50-1.55 за литър, с цел да е търпима за джоба им.

Най-ниски са цени те на горива та в Шумен и Велико Търново, а най-високи са в Северна България и по-точно - Монтана, Видин и Разград.

На фона на повишаването у нас на международния пазар петролът вид „ Брент ” доближи 62 $ за барел при съвсем двойно по-ниска цена от 35 $ предишния ноември. Причината за това е, че производителите от „ ОПЕК ” поддържат невисок рандеман, а това подвига цени те, защото и потреблението пораства.

За повишаването на „ черното злато ” през последните дни роля играя и проблемите със студеното време в американския щат Тексас.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР